Artikelen bekeken hits
109235

Flyer snerttocht 2019

Erwtensoepronde2019

Erwtensoepronde2019

Wielervrienden,

Op zondag 17 maart gaat het wielerseizoen in Ammerzoden voor “recreatieve wielrenners” weer van start met de jaarlijkse “erwtensoepronde”.

Het vertrek is om 9.30 uur.

De start is bij het partycentrum de Weesboom in de Voorstraat. Voor een bedrag van 5 euro wordt U ontvangen met koffie en een versnapering en er staat na een rondje fietsen van circa 55 kilometer erwtensoep met pannenkoeken of belegde broodjes op U te wachten.

Tijdens de erwtensoep is er een verloting ten bate van de spierziekte MS, Gert-Jan van Boxel uit Rossum gaat voor dit goede doel geld in te zamelen door op 10 juni de Mont Ventoux beklimmen.

Het verhaal van Gert:

In 2003 is er helaas bij mij de ziekte MS geconstateerd. Jarenlang heb ik nergens last van gehad totdat 6 jaar geleden ‘de man met de MS-hamer’ voorbij kwam. De grilligheid en onvoorspelbaarheid van deze ziekte werd toen erg pijnlijk duidelijk.

Tot op de dag van vandaag ervaar ik bij elke stap en beweging die ik zet de gevolgen van de 21 ontstekingen in mijn hoofd. Niets is vanzelfsprekend, maar hoe frustrerend het ook is, ik zal hiermee moeten leven en dat doe ik….. Rug recht, borst vooruit en kop omhoog.

Fietsen ging moeizaam, maar na jaren spinnen gaan we voor dé droom. Het is een wens van mij én mijn vrienden om deze kale berg te beklimmen. Op een wielrentandem gaan we de droom waar maken!

Op 10 juni 2019 gaan we met een groep vrienden “Klimmen tegen MS” met het team “Klimmen met Gert”.

 

De te rijden route:

55.1 km, 01:04:04

Afdrukken E-mail